Att göra utrymme för det man vill.

Det var inte så enkelt att börja blogga igen. Det var naivt av mig att tro det. Jag kan skylla på tiden och brist på motivation, men i det stora hela tror jag att det var för tidigt. Jag behövde mer tid att känna in idén. Skapa utrymme och en rutin för att skriva.

Varför satt jag mig ner och började skriva nu? Jag vet precis. Jag är lugn och känner att jag har tid att sätta mig ner och skriva. Det är några veckor, eller kanske månaders lite aggressivt arbete från min sida som gör den här stunden möjlig. Det här är belöningen av att jag fått nya rutiner på plats och lugnat mitt sinne. Jag har också överlagt många gånger om det är värt att börja blogga, vem läser ens? Som motpol till den tanken så har fler och fler idéer kring vad jag vill skriva om poppat upp i min hjärna.

Ändringen jag ville åt

Jag har ett ofantligt sug på att göra mitt liv enklare. Vårt liv här hemma. Jag vill inte vara en irriterande mamma som bara tjatar om städning eller att hon är trött. Jag vill känna att jag har tid och lust med det jag vill utan att känna skulden kring att något annat lämnar ogjort om jag prioriterar mig själv en stund. Jag vill känna ett lugn på alla fronter.

Skärpningen

“Livet handlar inte om att hitta sig själv, utan att skapa sig själv”

Det jag har gjort först och främst är att skärpa till mig och aktivt jobba bort min bild av mig själv som slarvmaja. Jag börjar plocka upp efter mig bättre, städa lite varje dag, rensa ut ur huset dagligen. Bara en liten stund så att jag känner att jag gjort något. Jag har utövat en disciplin med målet att tvätta bort den mest toxiska etiketten jag har på mig själv. Ett hus blir aldrig klart men lugnet jag känner när jag vet att i det stora hela är läget under kontroll ger mig ett nytt självförtroende. Det har gått för kort tid för att hissa segerflaggan men jag känner att mitt varför är starkt så jag känner mig segerviss. Min stora drivkraft här är att kan jag ändra den här självbilden av mig själv, som är så djupt rotad i mig själv och som spiller över till många andra områden så kommer det att revolutionera min värld. Det finns inget som är så mäktigt som att bevisa något för sig själv. Att få till stånd något som man innerst inne tror är omöjligt.
Den stora grejen här är att det är genom en enkel daglig rutin som jag ändrar den här stora saken i mitt liv. 20-30 minuter varje dag gör skillnad. Det är i den dagliga rutinen jag skapar mitt nya jag.

Flirten med minimalismen

Jag hittade minimalismen för några år sedan. I omgångar har jag rensat ut saker ur huset och drömt om lugnet som utlovas. Sedan har jag haft allt på paus för att de tider jag känt mig stressad gått tillbaka och läst på mer om ideologin.
Det är inte ett tomt hus med tre möbler och en blomvas som är min dröm, utan att skala bort det som distraherar så jag kan se det som verkligen betyder något. Minimalismens filosofi kring beslut är något jag anammat.

Jag kommer skriva mer om det här och vad jag gjort. Förhoppningsvis kan jag inspirera dig till ett enklare och lugnare liv också 🤍.

Leave a Reply

Your email address will not be published.