Hur en träningsmotivation kan dyka upp

Ett pass:

15 bulgariska utfall / ben
15 armhävningar med händer på stepbräda
15 utfall/ bakåt från stepbräda
15 framåtlutad rodd
15 thrusters

Varje övning förutom armhävning och thrusters använde jag två 16 kilos kettlebell. Till thrusters 8 kilos kettlebell.

Första försöket: Jag klarade 1 varv. Dog sen. Det gjorde inget att jag inte kom längre för det tändes något inom mig som varit borta länge nu (hela våren och sommaren). Eftersom jag ändå kom igenom ett varv visste jag att det var möjligt. Det var pannben och lite mer uthållighet i kroppen jag behövde jobba upp. Det här var en utmaning jag kände lust att ta på mig!

Jag tänker att ibland behöver inte ett mål vara så fancy eller stort. Det behöver inte vara en tävling eller en viss vikt i nån övning. Det kan bara vara ett sketet träningspass som man inte fixar. Det där målet som gör att man längtar till nästa gång. Det som får en att pressa sig mer än vad man tror man kan.

Jag har gjort passet ungefär 1 gång i veckan nu. Andra gången jag gjorde det fixade jag två varv på förmiddagen och tredje på kvällen. Tredje och fjärde gången kom jag igenom 3 varv på en gång. Då började jag ta tid på varven också. Vilket gjorde att jag fjärde gången faktiskt hade riktigt bra fart på och fixade varje varv under 11 minuter.
Den här veckan ska jag sträva till att göra alla set utan paus. Rodd och thrusters har jag ibland behövt ta paus mellan repetitionerna, alltså inte klarat 15 i rad.

Jag vet inte vart det här bär – men jag har hittat en motivation igen till att köra tunga träningspass och verkligen pressa lite. Det är jag som naturlig latmask tacksam för. Jag tror träningshösten kommer bli strålande!

Recommended Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published.